:: Tuggerah Doctors ::
 
   
 
   
 
Contactar

  

Oficina de Cooperació Internacional (OCI)
C/ Rosselló, 132, 6º
08036 Barcelona
tel: +34 (93) 227.3321
e-mail: ocigene2@clinic.ub.es

 

Activitats * Salut internacional * Plataforma Mozambique

 

Centre de Investigació de Salut de Manhiça en Mozambique 


 

Principal soci local: Fundação Manhiça (FM), entitat gestora del Centre de Investigació en Salut de Manhiça (CISM) el cuál lo seva missió és fomentar i realitzar investigacions biomèdiques en les àrees prioritàries de salut per promoure i protegir la salut de les poblacions més vulnerables.

 

 

Históric d’activitats d’investigació:


La Fundació Clínic per a la Recerca Biomèdica  està present a  Moçambic desde fa 20 anys. 

Junt amb l’Intitut de Salut Global de Barcelona, la FCRB té en el país un programa científic centrat en la investigació de les enfermetats amb més carga de morbilitat i mortalitat.

Desde l’any 1996, després de la creació del CISM a través d’un acord entre bil·lateral de Cooperació entre el Regne d’Esppanya i la República de Moçambic, el grup d’investigació de la FCRB, liderat pel doctor Pedro Alonso, realitza estudis epidemiològics i clínics sobre les enfermetats prevalents a Moçambic, principalment la Malària, però també les infeccions respiratòries agudes, les diarrees, la tuberculosi, el VIH/SIDA, així com altres enfermetats desateses. En aquest temps, el grup d’investigadors ha avançat en el coneixement de la prevalència de les diferents enfermetats, així com en el seu diagnòstics, tractament i prevenció

 

 

 

 

 


Al 2008 es crea la fundació Manhiça amb l’objectiu de desenvolupar les capacitats institucionals del Centre d’Investigació en Salut de Manhiça (CISM), i és dita Fundació qui actualment s’encarrega de la gestió científica i administrativa del CISM. 

 

 

 
 
 
Des de l’any 2007 l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional pel desenvolupament (AECID) ha co-finançat el CISM amb una aportació econòmica de 9.612.489€, permetent l’èxit dels excel·lents resultats obtinguts. 
 
 

 

 

 
 
 

 

 

                                                  

Actualizada el 11/12/2018

 
Copyright FUNDACIÓ CLÍNIC PER A LA RECERCA BIOMÈDICA Términos de Uso | Declaración de Privacidad